10 redenen om je hypotheek sneller af te lossen

Het sneller af lossen van je hypotheek is tegenwoordig steeds populairder. Waar voorheen de gedachte was dat het goed was om een zo hoog mogelijke hypotheek aan te houden in verband met de hypotheekrenteaftrek, is tegenwoordig de trend om de hypotheek zo snel mogelijk af te lossen. Waarom zou je eigenlijk je hypotheek sneller aflossen? Wij zetten de 10 belangrijkste redenen om je hypotheek sneller af te lossen op een rij.


Tien redenen om sneller af te lossen

  1. Door af te lossen, wordt jouw woning ook echt van jou. Je blijft niet zitten met een hypotheekverstrekker die nog deels “eigenaar” van je woning is (formeel ben je zelf volledig eigenaar van de woning, ook bij een volledige hypotheek; voor je gevoel is een woning echter alleen van jou als er geen hypotheek meer op rust).
  2. Het gevoel van vrijheid dat extra aflossen geeft is geweldig. Helemaal vrij van schulden zijn, wie wil dat nu niet?
  3. een afgelost huis is (in)direct een mooi pensioen: je betaalt minder of niets aan hypotheek en indien je je huis verkoopt, heb je een mooie pot geld.
  4. Als je extra aflost verklein je de macht van de hypotheekverstrekker. Wie kan jou nog iets maken als de hypotheek helemaal is afgelost? Niemand! Wijzigingen in hypotheekrenteaftrek raken je ook niet meer.
  5. Zonder hypotheek heb je veel minder inkomsten nodig. Hierdoor krijg je vrijheid in het kiezen van een baan en eventueel een andere carrierepad.
  6. Jouw huis staat niet onder water met een afgeloste hypotheek. Hoe meer je aflost, hoe minder snel je huis onder water staat. Ook al daalt de waarde van je woning, doordat jouw hypotheek meedaalt, hoef je je geen zorgen te maken.
  7. Met een lagere hypotheek hoef je je ook minder zorgen te maken over arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Je hebt immers (veel) minder kosten aan je huis in de vorm van hypotheeklasten.
  8. Het gevoel van aflossen is onbeschrijvelijk en kan zorgen voor een geluksmomentje bij elke aflossing. Vaak wordt het extra aflossen echt een sport en hobby op zichzelf.
  9. Ook zo’n moeite met geld op zij zetten? Doordat je extra aflost, bouw je stiekem een mooi spaarpotje op.
  10. Mocht je overlijden, dan hebben jouw nabestaanden in ieder geval geen restschuld en wellicht zelfs een mooie erfenis door de overwaarde op jouw woning. Bij een afgelost huis, is elke waarde van het huis “overwaarde”.


Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen