Einde aan koppelverkoop hypotheek en bankrekening in zicht

Banken mogen klanten die een hypotheek afnemen niet verplichten bij hen een betaal- of spaarrekening af te sluiten. Dit blijkt uit een voorstel van minister Dijsselbloem van Financiƫn. Op dit moment hanteren nog veel banken die hypotheken aanbieden, dat de hypotheeknemer verplicht een betaal- en/of spaarrekening bij diezelfde bank aanhoudt. Deze praktijk wordt naar verwachting dus verboden.


Minister Dijsselbloem komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. De minister gaat ervan uit dat iedere hypotheekaanvrager al over een bankrekening beschikt.


Korting hypotheek via bankrekening

Banken mogen in het voorstel van Dijsselbloem nog steeds hun hypotheekklanten overhalen bij hen een rekeningnummer te openen. Dit doen ze door een korting op de hypotheekrente aan te bieden. Zo bieden SNS en ING 0,25 procentpunt korting. ABN AMRO en Rabobank houden het op 0,2 procentpunt. De klant bepaalt uiteraard zelf of hij op deze aanbieding ingaat. Door het nieuwe voorstel kan een bank de klant niet meer verplichten om een bankrekening te openen of aan te houden bij diezelfde bank.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Hypotheek berekenen

Gerelateerde artikelen