Funda wint van VBO makelaars

Woensdag heeft de Rechtbank van Amsterdam een uitspraak gedaan in de rechtszaak die VBO Makelaar in 2012 heeft aangespannen tegen funda. De Rechtbank oordeelt daarbij dat de vorderingen van VBO Makelaar zijn afgewezen. Hiermee komt na een periode van zes jaar een einde aan deze procedure. Funda verwelkomt de uitspraak.


Onafhankelijke deskundigen die gedurende het proces door de Rechtbank Amsterdam werden aangewezen, hebben in 2017 na zorgvuldig onderzoek een rapport ingeleverd. Mede op basis van dit deskundigenbericht heeft de Rechtbank Amsterdam in een uitgebreid gemotiveerd vonnis geconcludeerd dat funda geen misbruik heeft gemaakt van een economische machtspositie.


Constante vernieuwing

Funda is blij met deze uitkomst, die na een periode van zes jaar een einde maakt aan deze procedure. Als bekendste en meest populaire huizenplatform van Nederland, heeft funda gedurende deze periode geen afwachtende houding gehad. Funda moet constant innoveren om de consument optimaal te bedienen en de concurrentie uit het binnen- en buitenland, en uit onverwachte hoek, voor te blijven. Dat heeft funda sinds de oprichting altijd gedaan.

In de eerste jaren lag de focus van funda op het transparant maken van de markt en het 24/7 kunnen ontsluiten van al het aanbod. Daarbij zijn de wensen van de consument steeds meer centraal gezet, en is funda zich meer gaan focussen op kwaliteit en volledigheid van informatie en een maximale gebruiksvriendelijkheid. Sinds de lancering van het vernieuwde platform in oktober 2015, is funda eigenlijk nooit meer hetzelfde. Elke dag worden er nieuwe releases gedaan en nieuwe of verbeterde functionaliteiten live gezet. Dit alles om te kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers.

Evert Brugman, CEO a.i. van funda: “We werken dagelijks aan een nieuwe toekomst voor funda. Een toekomst waarin we de consument van dienst kunnen zijn in de volledige wooncyclus. De eerste resultaten daarvan zijn bijvoorbeeld het contentplatform funda Thuis en onze nieuwe adreswijzigingsdienst.”

Online speelveld

Funda moet voortdurend haar positie bevechten in een felle concurrentiestrijd om de aandacht van de bezoeker. Online bedrijven kunnen zich in korte tijd transformeren en nieuwe markten betreden. In de digitale wereld beperken markten zich niet meer tot branches of landen. “Funda blijft daarom investeren in technologie die het mogelijk maakt om snel te vernieuwen, en kijkt daarbij naar de internationale online-wereld en naar de veranderende wensen van de consument. Alleen door ons daarop te richten kunnen wij onze gebruikers én alle makelaars het beste van dienst blijven”, aldus Brugman.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen