Hoe kun je profiteren van dalende huizenprijzen?

De huizenprijzen zijn aan het dalen. Hoe kun je daar van profiteren?


1. Kopen als investering: Als je het vermogen hebt, kun je erover nadenken om een huis te kopen als investering. Je kunt de aangeboden prijs betalen en vervolgens een hogere verkoopprijs vragen wanneer de markt herstelt.


2. Huurtoeslag: Als je wil investeren maar geen geld hebt, kun je wellicht gebruik maken van huurtoeslag.

3. Onderhandelen met de verkoper: Als je een bestaand huis wilt kopen, kun je mogelijk onderhandelen met de verkoper om een lagere prijs te krijgen. Je kunt de verkoper laten weten dat je bereid bent om het huis te kopen als hij bereid is om af te zien van een deel van de vraagprijs.

4. Kopen als je geen geld hebt: Als je geen geld hebt om een huis te kopen, kun je overwogen om aan rent-to-buy (of lease-to-buy) te doen. Dit betekent dat je een deel van de huur betaalt over een langere periode en dat de verkoper de resterende bedragen gebruikt als koopprijs.

5. Herfinanciering: Als de rentetarieven zijn gedaald, kan het een goede optie zijn om te herfinancieren. Refinanciering is een manier om geld uit je huis te halen door het verlagen van je hypotheekrente en maandelijkse betalingen. Je kunt dit gebruiken om verbouwingskosten te betalen of om de kosten te verlagen.

6. Let op de eigendomstaxaties: U kunt profiteren van lagere eigendomstaxaties in uw gemeente als het huizenprijsniveau daalt. Sommige gemeenten passen hun eigendomstaxaties aan als de waarde van de woningen daalt.

7. Snelle verkoop: Als je je huis wilt verkopen voordat de marktomstandigheden slechter worden, kun je proberen om een snelle verkoop te organiseren. Een snelle verkoop is een manier om je huis op korte termijn te verkopen aan een koper die de huizenmarktvolatiliteit kan voorspellen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Hypotheekrente

Gerelateerde artikelen