Hypotheekmarkt blijft groeien

Uit onderzoek van onderzoeksbureau IG&H blijkt dat de hypotheekmarkt onverminderd hard blijft groeien. Ten opzichte van een jaar geleden is de omzet in de hypotheekmarkt toegenomen met 31 procent.
daarnaast valt op dat het aantal oversluiters al twee kwartalen aanzienlijk hoger is dan de twee jaar ervoor. Het aandeel oversluiters bedraagt 21 procent van de totale hypotheek markt.


Verhouding hypotheekverstrekkers

De verhoudingen tussen de diverse hypotheekverstrekkers zijn nagenoeg gelijk gebleven. De grootste stijger is de ING bank (+ 1,5%). Daarna komen Achmea (+1,1%), Aegon (+1%), Obvion (0,6%) en HQ Hypotheken (+0,5%). Een aantal hypotheekverstrekkers zag haar aandeel verminderen: Delta Lloyd (-1,3%), gevolgd door Argenta (-1,2%).


Nieuwkomers hypotheekmarkt

De markt voor hypotheken verandert in Nederland maar weinig. De grootbanken zijn veruit het best vertegenwoordigd. Af en toe komen er nieuwe partijen bij, zoals recent MUNT hypotheken en Lloyds Bank. Zij zijn nog niet in de top 10 te vinden, alhoewel ze wel gestaag groeien. Noemenswaardig is de toetreding van een nieuwkomer op de Nederlandse markt, Maple bank.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen