Hypotheekrente stijging van korte duur

Nadat de hypotheekrente vorige maand nog bij diverse hypotheekverstrekkers met enkele procentenpunten werd verhoogd, is deze verhoging weer omgekeerd in een verlaging. De eerste hypotheekverstrekkers hebben alweer een verlaging ingezet met 0.1%.Het lijkt alsof de hypotheekrentes nu aan het stabiliseren zijn. De wijzigingen zijn marginaal en een verhoging kan dus snel gevolgd worden door een verlaging.Zowel de Rabobank als Hypotrust verlaagden deze week hun hypotheekrente, terwijl Rabobank vorige maand haar hypotheekrente nog had verhoogd. Dochter Obvion heeft de hypotheekrente nog niet verlaagd, mogelijk dat deze hypotheekverstrekker nog volgt. 

Overigens zijn er ook hypotheekverstrekkers die de hypotheekrente hebben verhoogd. Zo heeft de ING een actiekorting voor NHG hypotheken voor 12 jaar vast laten vallen, waardoor de hypotheekrente voor deze hypotheek met 0,3% is gestegen. Daarnaast heeft ASR de WelThuis hypotheekrente met 0,05% opgehoogd.

Grote renteverlaging hypotheken Hypotrust

Overigens is de opvallendse renteverlaging die van de Goede Start hypotheek bij Hypotrust. De hypotheekrente voor een Goede Start hypotheek met NHG en een rentevaste periode van 10 jaar vast is met maar liefst 1,3% verlaagd (van 4% naar 2,7%).

Daling kapitaalmarktrente

Deze recente dalingen van de hypotheekrente lijken het gevolg van de gedaalde kapitaalmarktrente. Deze maatstaf voor hypotheekrentes steeg begin mei opeens weer, waarna diverse aanbieders hun hypotheekrente verhoogden. Nu de kapitaalmarktrente weer licht is gedaald, zijn de hypotheekverstrekkers meegegaan en hebben hun hypotheekrente verlaagd.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen