Hypotheekvrij – een boek over aflossen

Hypotheekvrij is een boek van Gerhard Hormann over het (versneld) aflossen van je hypotheek. Nadat Gerhard eens goed de voorwaarden van zijn aflossingsvrije hypotheek had bekeken, kwam hij tot de conclusie dat deze hypotheekvorm helemaal niet zo vrijblijvend is als soms wordt gedacht. Na afloop van de hypotheekperiode is er niets afgelost en dient de hypotheek in één keer te worden afgelost. Deze aflossing kan plaatsvinden door het verkopen van het huis of, meer gebruikelijker, verlenging van de bestaande hypotheek of opnieuw afsluiten van een andere hypotheek. In het boek “Hypotheekvrij” beschrijft Gerhard hoe hij in korte tijd tienduizenden euro’s op zijn hypotheek heeft afgelost. Simpelweg door zijn manier van leven drastisch te veranderen.


De methode die Gerhard in zijn boek “Hypotheekvrij” beschrijft zijn bovendien simpel om te volgen. Op sommige punten heeft Gerhard wellicht een behoorlijk agressieve strategie gekozen om extra veel af te kunnen lossen, maar over het algemeen staan er zeer veel nuttige tips in het boek. Het belangrijkste wat het boek leert, is dat er diverse manieren zijn om met een (aflossingsvrije) hypotheek om te gaan, maar dat het financieel voordelig is om tenminste een deel van de hypotheek af te lossen.


In de periode dat Gerhard het boek schreef was (extra) aflossen op een hypotheek helemaal niet gebruikelijk. De aflossingsvrije hypotheek stond bekend als een zeer flexibele en fijne hypotheekvorm. Toen Gerhard zijn adviseur vroeg naar de mogelijkheden van extra aflossen op de hypotheek werd hij eerst zelfs bijna uitgelachen: het idee alleen al. Toen duidelijk werd dat het Gerhard ernst was, is hem duidelijk geworden hoe hij kon aflossen. Enige medewerking van de bank is er echter niet geweest. Tegenwoordig is dat wel anders: huizen staan vaker onder water en de bank is maar wat blij dat er extra wordt afgelost. Met dit boek in de hand, heeft u een duidelijk plan hoe ook u kunt aflossen en uw maandlasten aanzienlijk omlaag kunt brengen. Dat geeft u niet alleen een hypotheekvrij huis, maar ook een “hypotheekvrij” leven: vrijheid.

[bol_product_links block_id=”bol_557adb5fafc30_selected-products” products=”9200000036078768″ name=”Hypotheekvrij” sub_id=”” link_color=”75B9E6″ subtitle_color=”888888″ pricetype_color=”666666″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen