Kan de hypotheekrente verder omlaag? Ja!

De hypotheekrente blijft lager worden. Er zijn opnieuw een aantal geldverstrekkers die de hypotheekrente deze week verlaagd hebben. Hierdoor is de hypotheekrente voor een hypotheek met 10-jaar vast zelfs onder de grens van 2 procent gedaald.


De Hypotheekshop houdt de hypotheekrentes nauwlettend in de gaten en rapporteert bij wijzigingen. Volgens de Hypotheekshop zijn de rentes op het laagste niveau ooit. Ter vergelijking: in 2009 was de gemiddelde rente voor een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar (met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)) nog meer dan 5 procent.


Verwachting aankomende tijd

Voorlopig lijkt er ondanks alle waarschuwingen nog geen einde te komen aan het verder verlagen van de hypotheekrente. De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de centrale rente al heel lang bijzonder laag. De ECB pompt miljarden in de bankensector waardoor de rentes gedurende de laatste tijd fors zijn gedaald. Voorlopig lijkt er aan dit opkoopbeleid van obligaties nog geen einde te komen en zal de rente laag blijven en bovendien zelfs verder dalen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen