Meer dan 97 procent huizenverkopers scoort slechter dan nodig op Funda

Bovenaan staan met je huis op Funda.nl kan tot 11x méér belangstelling opleveren volgens Funda – maar 97,1% van alle huizen op Funda.nl scoren slechter dan nodig. Ze worden niet ‘compleet’ aangemeld volgens de nieuwe geheime formule waarmee Funda huizen rangschikt. Hierdoor zijn verkopers slechter vindbaar, trekken ze minder kopers en verliezen ze mogelijk kostbare opbrengst voor hun huis.


Wij weten dat een hoge score bij Funda duizenden euro’s kan opleveren voor een verkoper. Of het nou een populair gebied is of een moeilijk gebied, als je meer vraag voor een huis genereert krijg je meer opbrengst.


NVM makelaar Arno Wingen

Hij schreef een artikel over de ranking nadat hij ontdekte dat verkopers niet in de gaten hebben hoeveel kansen ze mislopen.

Veel verkopers denken dat hun huis er compleet op staat omdat ze alle mediaproducten hebben gekocht maar in werkelijkheid scoren ze nog steeds tientallen plekken lager dan nodig. Uit het artikel blijkt dat meer dan 28.000 eigenaren dénken compleet te zijn maar in werkelijkheid nog steeds slechter scoren dan nodig. Via systeem makelaardij kan binnen twee minuten gecontroleerd worden hoe weinig huizen gisteren de beste score bij Funda hebben gehaald.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen