Meer keuzevrijheid voor huurders door slimme concepten

In een hotel slaap je maximaal een week, een huis verhuur je altijd voor lange tijd en een kantoorpand leg je voor jaren vast. Tot een paar jaar geleden gelden deze aannames nog. De crisis op de vastgoedmarkt en de veranderende vraag uit de markt heeft vastgoedeigenaren voor een flinke uitdaging gesteld. “Als leverancier van software voor het maken van reserveringen hebben we de afgelopen jaren kennis mogen maken met innovatieve ondernemers die kansen zagen op de vastgoedmarkt en deze verzilveren. De juiste software die helpt om de plannen om te zetten in opbrengsten blijkt in veel gevallen een onmisbare schakel, vertelt Bob van der Plas, manager van Reflex Booking. “Reflex Booking was de afgelopen tijd betrokken bij het in de markt zetten van drie mooie en verschillende verhuurconcepten. Deze concepten spreken tot de verbeelding en brengen anderen wellicht ook op nieuwe ideeën om nog meer te halen uit hun vastgoed”, aldus Van der Plas.


Met de concepten bedoelt Van der Plas Hotel Jansen in Amsterdam, JOINN in Houten en Havaa Apartments in Utrecht. Stuk voor stuk unieke bedrijven die enorm aanslaan en hoge bezettingsgraden behalen. Deze ondernemers laten stuk voor stuk zien dat luisteren naar vragen uit de markt en out-of-the-box- denken, een onderneming geen windeieren legt.


Hotel Jansen

Hotel Jansen is een gloednieuw, all-inclusive Short Stay-hotel in Amsterdam. Vanaf 1 oktober 2015 bieden zij studenten, trainees en young professionals gezellige en comfortabele accommodaties. Voor een nacht, een week of zes maanden. Hotel Jansen wil een tweede thuis zijn voor haar gasten. En dat gaat goed! Zo goed dat binnen een jaar de initiatiefnemers van Hotel Jansen, al op zoek zijn naar een nieuwe locatie voor een broertje of zusje van Hotel Jansen.
“We zijn de ideale landingsplek voor young talent dat voor korte tijd naar Amsterdam komt. Onze gasten kunnen vanuit ons hotel, dat niet bedoeld is voor toeristen, kennismaken met Amsterdam en direct instappen op een levendige community. Het hotel bestaat uit 143 shortstay rooms en 23 hotelrooms 5 clubrooms en een restaurant. Mensen kunnen bij ons verblijven vanaf 1 nacht tot zes maanden”, vertelt Loek van Doorn enthousiast.

Meer dan alleen verhuur van kamers

Naast de huur van een kamer kunnen gasten bij ons ook andere zaken regelen die het verblijf prettiger maken. Denk bijvoorbeeld aan een eigen waterkoker en Nespresso apparaat, een linnenpakket en keukenpakket. Ook bieden we per etage een eigen woonkeuken waar alles aanwezig is om zelf je maaltijden te bereiden. Dit past bij deze tijd en wordt door onze gasten enorm gewaardeerd”, vertelt Loek van Doorn.

JOINN!, wonen, eten, vergaderen, werken en events op 1 plek

In Houten werd een oud postkantoor naast het Centraal Station binnen zeer korte tijd omgetoverd tot een werk, vergader, feest, slaap en eetgelegenheid naast het NS station in Houten. Broers Luc en Wout de Wit, projectontwikkelaar en architect gingen een uitdaging aan hebben een fantastisch concept neer gezet in het centrum van Houten.
“Eerst moest er een concept bedacht worden. Wat ga je doen met zo’n groot en oud pand. Uiteindelijk zijn er vijf of zes concepten uitgewerkt en werden de beste punten uit alle concepten samengevoegd tot het ultieme concept dat het oude postkantoor nieuw leven in moest blazen: JOINN! Bij JOINN! is het mogelijk een flexwerkplek te boeken, te vergaderen, te eten, koffie te drinken en te overnachten in een van de Citylofts. Dat kan gewoon een weekendje, maar ook een maand of langer.

Van plan naar realiteit

Hoe krijg je zo’n idee van de grond? Luc de Wit legt uit: ”Toen we eindelijk wisten wat we wilden met de enorme ruimte die we tot onze beschikking hebben, kwam de volgende uitdaging. De financiering van de plannen. We zijn open sinds november 2015, maar we zijn hier al een flink aantal jaren mee bezig. De tijd hadden we niet echt mee en banken waren niet bereid om te investeren in onze ideeën. Uiteindelijk hebben we met crowdfunding de financiering van de plannen rond gekregen. Superspannend. We hebben de totale make-over van het pand binnen een halfjaar kunnen realiseren. Het pand hebben we volledig gestript en weer helemaal opnieuw vormgegeven. Bij andere projecten is het na de oplevering klaar, maar inmiddels waren we zo druk met JOINN! dat we hebben besloten de exploitatie zelf te gaan doen. Een heel nieuw avontuur waarin ik iedere dag weer leer. Nu we een halfjaar open zijn en de CityLofts goed bezet zijn, kan ik wel stellen dat alles op zijn plek is gevallen en dat we veel energie krijgen van alle positieve reacties. Natuurlijk hebben we er hard voor moeten werken en ging niet alles even soepel. Maar we zijn super trots op het resultaat tot nu toe dat we hebben bereikt met ons fantastische team”

Havaa Apartments Utrecht

Al sinds 2009 is Nico Geijtenbeek van Havaa Apartments in Utrecht actief in het verhuren van accommodaties. Met de kennis van de Utrechtse markt en inzicht in de behoefte aan woonruimte in de bruisende stad is uiteindelijk Havaa Apartments ontstaan. Inmiddels heeft Havaa Apartments 100 modern ingerichte accommodaties in de Domstad in haar portefeuille.

Van expat tot toerist

Havaa Apartments biedt appartementen aan in of nabij het centrum van Utrecht, dichtbij het Centraal Station, diverse winkels, restaurants, bars en supermarkten. Ideaal voor mensen die korte of langere tijd in Utrecht verblijven. Denk bijvoorbeeld aan expats of mensen die voor hun werk enige tijd in de stad verblijven. Ook voor toeristen die meer willen dan alleen een hotelkamer zijn de appartementen van Havaa bijzonder geschikt”, aldus Geijtenbeek.

Van idee tot uitvoering

“Zonder een goed idee, creativiteit en heel veel doorzettingsvermogen van deze ondernemers waren de projecten nooit zo succesvol geworden. Geweldig om dit van dichtbij mee te maken en te zien hoe een idee langzaam werkelijkheid wordt. Dat wij daar met onze boekingssoftware, die geschikt is voor zowel nacht- als maandverhuur, een kleine bijdrage aan mogen leveren, maakt het werk zo leuk. Ik ben reuze benieuwd naar de toekomstige ontwikkelingen van deze niche markt”, besluit Van der Plas zijn verhaal.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen