MUNT hypotheken beste hypotheekverstrekker 2016

Munt Hypotheken is door financiële intermediairs uitgeroepen tot de beste Nederlandse geldverstrekker van 2016. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van De Nationale Hypotheekbond onder 441 onafhankelijke intermediairs. PMT is één van de oprichters van Munt Hypotheken.


Benne van Popta, bestuursvoorzitter namens werkgevers van PMT: “We feliciteren Munt Hypotheken van harte met deze erkenning. Munt Hypotheken hanteert gunstige voorwaarden voor particulieren, bijvoorbeeld bij het aflossen.


Bovendien is hypotheekverstrekking voor PMT een goede belegging: de afgelopen jaren hebben de hypotheken aan onze beleggingsverwachtingen voldaan. Ze leveren veel meer rendement op dan staatsobligaties, terwijl het risico vergelijkbaar is en dat is uiteindelijk gunstig voor onze deelnemers.” Eind volgende maand hoopt Munt Hypotheken de 30.000e hypotheek te verstrekken.

Munt Hypotheken bestaat sinds 2014. PMT is één van de initiatiefnemers van het hypotheeklabel, met een investering van € 1 miljard. In 2015 is dit verhoogd naar € 2 miljard en eind december 2016 heeft PMT zijn hypotheekbeleggingen via Munt Hypotheken verhoogd naar € 3 miljard. De hypotheekbeleggingen maken daarmee circa 5% van de totale beleggingsportefeuille uit.

In het onderzoek is gekeken naar elf losse tevredenheidsaspecten, waaronder responstijd, nazorg, klachtenafhandeling, rente- en aflosfaciliteiten, innovatie in producten en dienstverlening en duidelijkheid in communicatie. Munt Hypotheken scoorde heel goed op rente- en aflosfaciliteiten, duidelijkheid in communicatie en op het aanvraag- en acceptatieproces.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen