Nazorg bij hypotheek ontbreekt na afsluiten ervan

Volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) leveren hypotheekadviseurs vaak geen nazorg meer na het afsluiten van een hypotheek. Uit een onderzoek onder ruim 1.600 leden van de VEH zou blijken dat het merendeel van de adviseurs niets meer van zich laat weten terwijl daar soms wel aanleiding voor is.


Ook na het afsluiten van een hypotheek kan advies door de hypotheekadviseur nodig zijn. Wet- en regelgeving kan bijvoorbeeld zodanig gewijzigd zijn dat er acties nodig zijn. Daarnaast kan de hypotheekrente dusdanig zijn gedaald, dat het loont om een berekening te maken of oversluiten van de hypotheek wellicht gunstig is. Binnen een nazorg traject zouden deze twee zaken aan bod kunnen komen.


De VEH vindt het opvallend dat uit het onderzoek onder ruim 1.600 leden blijkt dat 47 procent van de leden aangegeven dat zij na het afsluiten van een hypotheek geen enkel contact meer hebben gehad met hun hypotheekadviseur. De VEH ziet graag dat dat woningbezitters vooraf duidelijkheid krijgen over wat welke nazorg zij van hun hypotheekadviseur mogen verwachten en wat zij daarvoor moeten betalen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

woonquote 2016

Gerelateerde artikelen