NVM Open Huizen Dag mooi moment om te orienteren

De NVM Open Huizen Dag van zaterdag 28 maart is een uitgelezen moment om een woning ‘live’ te bezichtigen. De lage hypotheekrente, een verdere verlaging van de NHG-grens en een aanscherping van de leennormen zorgen ervoor dat het wellicht een goed moment is om een huis te kopen.


Op de NVM Open Huizen Dag kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 15.00 uur geheel vrijblijvend één of meer huizen bezichtigen. Duizenden verkopers openen op 28 maart hiertoe hun deuren.


Volgens de NVM is het zeker de moeite waard om op de NVM Open Huizen Dag een kijkje te gaan nemen bij de deelnemende huizen. “De hypotheekrente staat momenteel op een zeer laag niveau, waardoor kopen in vergelijking met huren vaak zeer aantrekkelijk is. Door alle huurverhogingen is een koopwoning zeer concurrerend geworden”, stelt NVM-woordvoerder Roeland Kimman.

Aangescherpt

De leennormen worden de komende jaren verder aangescherpt. In 2018 kan zelfs geen hypotheek meer worden afgesloten, die hoger is dan de waarde van de woning. De kosten koper komen dan geheel voor rekening van de koper.

Per 1 juli gaat de van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) verder omlaag van 265.000 euro naar 245.000 euro. “Voor een huis met NHG kun je van de hypotheekverstrekker een lagere rente krijgen. Wil je nog van die redelijk hoge NHG-grens profiteren, dan moet je nu handelen. De NVM Open Huizen Dag vormt een mooie gelegenheid om je op de aankoop van een woning te oriënteren”, zegt Kimman.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

NVM Open Huizen Dag

Gerelateerde artikelen