NVM vindt verdere verlaging maximale hypotheek slecht plan

De NVM  (Nederlandse Vereniging van Makelaars) heeft gereageerd op het voorstel van het Financieel Stabiliteitscomité (FSC), dat eerder vandaag stelde dat de maximale hypotheek verder verlaagd zou moeten worden. De NVM is niet erg blij met het voorstel en laat weten het voorstel “ongewenst” te vinden. Volgens de NVM leidt het verlagen van de maximale hypotheek naar 90% tot een nieuwe stagnatie op de woningmarkt.Volgens de NVM is een verdere verlaging “ongewenst”. Deze verlaging zou volgens de NVM namelijk leiden tot een nieuwe stagnatie op de woningmarkt. Door de reeds ingevoerde ingrijpende aflossingsregels en de terughoudende houding van banken bij hypotheekverstrekking., is het voor de potentiele huizenkoper al behoorlijk lastig om een hypotheek te krijgen.

In het rapport wijst de FSC naar de lage Loan-To-Value (LTV) in de omringende landen. Deze vergelijking gaat echter mank volgens de NVM omdat kopers in deze landen vaak gebruik maken van consumptief krediet om de woning aan te schaffen.”

Ten slotte wijst de NVM ook op de gevolgen voor woningzoekenden, als het plan van het FSC wordt doorgevoerd. Volgens de NVM zal door invoering van de plannen een groot tekort aan huurwoningen ontstaan.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen