Obvion gaat modelmatige taxaties accepteren

bvion gaat modelmatige taxaties tot 80% van de marktwaarde accepteren. De geldverstrekker maakt daarmee gebruik van de kaders die geboden zijn in de wetswijziging van het BGFO over de implementatie van de European Mortgage Credit Directive.


Mensen die een bestaande woning kopen of gaan verbouwen en een hypotheek zonder NHG aanvragen, kunnen in die situatie dus gebruik maken van een modelmatig taxatierapport.


Max Bronzwaer, Adjunct-Directeur en Treasurer bij Obvion: “We willen op een verantwoorde manier meegaan met de ontwikkelingen in de markt. Modelmatige waardebepalingen kunnen het aanvraagproces voor onze klanten versnellen. Ze zijn veel goedkoper dan reguliere taxatierapporten die zijn opgesteld door een erkend taxateur. In een aantal situaties is dit dus een goede oplossing voor de klant. Voorwaarde voor acceptatie is dat het rapport de hoogste betrouwbaarheidsklasse heeft. Deze klasse bepaalt de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de modelmatig bepaalde marktwaarde van de woning. Geldt deze klasse niet, dan vragen we onze klant om alsnog een taxatierapport aan te leveren. Implementatie vindt naar verwachting plaats in Q4”.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen