Profiteren van NHG voor 1 juli

Wie wil profiteren van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dient rekening te houden met de verlaging van de NHG-grens per 1 juli (over twee weken dus). Vanaf 1 juli wordt de maximale aankoopsom van een woning waarmee NHG aangevraagd kan worden verlaagd van € 265.000 naar € 245.000. Hoe kunt u nog profiteren van de oude NHG grens?


Voordeel hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie

Het aanvragen van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is een verlaging van de hypotheekrente door hypotheekverstrekkers voor hypotheken met NHG. Bij de meeste hypotheekverstrekkers wordt een hypotheek met NHG ingedeeld onder het laagste risicoprofiel en heeft daardoor de laagste hypotheekrente bij de desbetreffende hypotheekverstrekker. Er zijn slechts een aantal hypotheekverstrekkers, zoals de ING bank, waarbij bepaalde hypotheken met een zeer lage Loan To Value (waarde van de woning ten opzichte van het hypotheekbedrag) een nog lagere hypotheekrente kennen.


Naast het rentevoordeel biedt de NHG zoals al aangegeven in de naamgeving een bepaalde garantie. Deze garantie houdt in dat vanuit het NHG fonds een eventuele restschuld bij gedwongen verkoop door het NHG fonds wordt betaald. De voorwaarden waaronder de NHG deze garantie-uitkering verstrekt zijn echter complex. Voor veel woningeigenaren is daarom met name de verlaagde hypotheekrente interessant. Deze verlaagde hypotheekrente wordt echter door banken afgegeven door de garantie op zo’n eventuele uitkering bij gedwongen verkoop.

Hoe kunt u nog profiteren van de oude NHG grens?

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek met NHG onder de oude regels (vóór 1 juli 2015), dient de hypotheekverstrekker een hypotheekofferte te hebben verstrekt vóór 1 juli 2015. Wanneer de hypotheek definitief wordt afgesloten is daarbij niet van belang. Uiteraard dient u rekening te houden met de geldigheid van de hypotheekofferte en eventuele kosten voor verlenging van deze hypotheekofferte.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

NHG hypotheek

Gerelateerde artikelen