Royalere schenkingsvrijstelling aankoop woning “verlengd”

De schenkingsvrijstelling die geldt bij de aankoop van een woning van ruim € 52.000 wordt per 2017 weer verhoogd naar € 100.000. De tijdelijk verhoogde schenkingsvrijstelling zou dan na twee jaar afwezigheid alsnog worden ‘verlengd’. Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat deze constructie waarschijnlijk is op basis van ‘betrouwbare bronnen rond het Binnenhof’.


De belastingvrijstelling voor schenkbelasting zou dan gelden voor ouders die hun kinderen een bedrag willen schenken. De belangrijkste voorwaarde is wat er met het geld gebeurt: het kind moet het geschonken bedrag aan de eigen woning besteden (o.a. aankoop). Deze belastingvrijstelling werd geintroduceerd als tijdelijke maatregel om de woningmarkt te stimuleren. Het tijdelijke karakter werd inderdaad zichtbaar doordat de vrijstelling per 1 januari 2015 werd verlaagd naar € 52.752.


Overigens heeft het kabinet de exacte plannen voor 2017 nog niet bevestigd. Het is dus vermoedelijk afwachten tot prinsjesdag, halverwege september, om te weten welke maatregelen uiteindelijk door zullen gaan.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen