SNS verhoogt rentetarieven hypotheek

Alweer een aanbieder die de rentetarieven op haar hypotheken verhoogt: SNS heeft vandaag de rentetarieven voor hypotheken verhoogd. De hypotheekrente met een rentevaste periode van tien jaar voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie stijgt met 0,20%-punt naar 2,55%.


Stijging hypotheekrente

Naast het rentetarief voor de NHG-hypotheek met tien jaar vast, zijn ook de tarieven voor hypotheken met een rentevaste periode van zes jaar en twaalf jaar gestegen met 0,15%-punt. Daarmee komen de tarieven uit op respectievelijk 2,45% en 2,9%. Voor de hypotheken met een relatief korte rentevaste periode (vijf jaar en minder) zijn de hypotheekrentes niet gestegen.


Eerder verhoogde SNS reeds de hypotheekrente op alle NHG-hypotheken met 0,10%-punt. Tegelijkertijd voerde SNS toen een verlaging van de hypotheekrente in voor hypotheken met een lage zogenaamde ‘Loan-to-Value’ (LTV), een relatief lage huidige hypotheeksom ten opzichte van de de waarde van het onderpand (de woning). Op deze hypotheken loopt de hypotheekverstrekker relatief weinig risico en dus geven veel hypotheekaanbieders een korting voor deze hypotheken.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen