Tekort aan seniorenwoningen nabij

Er dreigt een tekort aan seniorenwoningen. Dit blijkt uit een onderzoek van Ipsos Facto onder 114 van de 390 Nederlandse gemeenten in opdracht van ouderenorganisatie ANBO.


Ruim de helft van de gemeenten verwacht in 2020 over te weinig seniorenwoningen te beschikken. Het gaat vooral om plattelandsgemeenten met minder dan 100.000 inwoners. Dit zijn volgens ANBO juist de gemeenten waar veel ouderen wonen.


Grootte tekort

Hoe groot het tekort aan seniorenwoningen over vier jaar is, laat het onderzoek onvermeld. Ruim 40% van de ondervraagde gemeenten zegt geen idee te hebben over de aantallen.

Woningen aanpassen

Volgens directeur Liane den Haan van de ANBO gaat het nu al om zo`n 60.000 woningen. Zij verwacht dat dit aantal door de toenemende vergrijzing over tien jaar is verdrievoudigd. `We sluiten nu verzorgingshuizen, maar als er niet snel woningen worden bijgebouwd of aangepast, kunnen die hun deuren straks weer openen`, zegt Den Haan in het Algemeen Dagblad.

Aanpassingen woningen

Volgens de ANBO zijn aanpassingen aan bestaande woningen met bijvoorbeeld trapliften de snelste en efficiƫntste manier om het tekort aan woningen voor senioren op te vangen.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Seniorenwoning

Gerelateerde artikelen