Tienjaarsrente onder de 2 procent?!

Lloyds Bank verlaagt aanstaande vrijdag de hypotheekrente naar 1,95%. Dit is het tarief voor een rentevaste periode van tien jaar met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), voor annuïtaire en lineaire hypotheken.


De afgelopen vijftig jaar is de hypotheekrente niet zo laag geweest als nu. Lloyds Bank is waarschijnlijk de eerste geldverstrekker die onder de grens van 2% komt. Ook andere geldverstrekkers verlagen deze week hun rente voor tien jaar vast met NHG. Florius hanteert bijvoorbeeld vanaf donderdag 2,05%. SNS bank biedt bijvoorbeeld ook al 2% aan voor 10 jaar vast NHG.


De Hypotheekshop berekende deze week dat de gemiddelde rente voor vijf jaar vast met NHG nu 1,91% is. Bij tien jaar vast met NHG is dat gemiddeld 2,17%.

Juist vanwege de lage rentestand zetten steeds meer huiseigenaren hun rente voor een langere periode vast. De gemiddelde rente voor twintig jaar vast met NHG is nu 2,80%, blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. De variabele rente is nu gemiddeld 2,03%.

Oversluiten

Wie zijn hypotheek wil oversluiten, om te profiteren van de historisch lage rente, heeft vaak te maken met een eenmalige boeterente. Die boete bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. Steeds meer banken bieden daarom rentemiddeling aan. Dan wordt de boete uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. Dat maakt oversluiten bij de eigen geldverstrekker eenvoudiger.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen