Verbetering huis: verandering tuin heeft grootste voorkeur

Als het gaat om veranderingen aan woningen, zou 33% van de Nederlanders iets willen veranderen aan hun tuin, erf of patio. 30% zou meer opbergruimte willen hebben en 24% wil iets veranderen aan het meubilair en het gemak waarmee het huis schoongemaakt kan worden (hygiëne).


Mannen en vrouwen vinden beide veranderingen aan de tuin belangrijk en ook de wens voor meer opbergruimte is gelijk. Er zijn ook verschillen tussen de wensen van de mannen en vrouwen. Vrouwen (29%) willen graag dat het huis makkelijker schoon te maken is terwijl mannen liever iets zouden willen veranderen aan de omvang en indeling van de woning (23%).


Wereldwijd gezien staat veranderen aan interieur/styling bovenaan (39%). De tuin komt pas op de achtste plek.

Landenvergelijk

Japan, Canada, United Kingdom, Zweden, Spanje en Italië hebben allemaal veranderingen aan opbergruimte bovenaan staan.
Veranderingen aan omvang en indeling staan in Hong Kong en Argentinië op de eerste plaats.

Veranderingen aan het interieur hebben de grootste voorkeur in Zuid Korea, China, Turkije, Rusland, Polen, Frankrijk en Tsjechië. Amerika geeft als enige land een opgeruimd huis als eerste aan.
Meubilair is het belangrijkste in Mexico en Brazilië. België, Duitsland en Australië hebben net als Nederland de tuin bovenaan staan.

Top 5 landen die geen van genoemde aspecten wil veranderen

Nederland heeft de meeste mensen die geen van de genoemde aspecten wil veranderen aan hun woning (22%). Nederland wordt op dit terrein gevolgd door Japan (20%), Duitsland (18%), Frankrijk (17%) en België (17%).

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen