Weer nieuwe hypotheekaanbieder

De Nederlandse hypotheekmarkt heeft er de laatste tijd meer nieuwe hypotheekaanbieders bijgekregen. Met Venn Hypotheken heeft Nederland er weeer een nieuwe geldverstrekker bij. Vanaf woensdag kunnen consumenten terecht bij de van oorsprong Britse investeringsmaatschappij.


Hypotheken zonder NHG

Venn richt zich vooralsnog op financieringen zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Britten financieren 85% tot 106% van de woningwaarde. Zo kunnen flexwerkers en zzp`ers maximaal tot 102% van de woningwaarde lenen. Financieringen tot 106% zijn mogelijk als de woning energiezuinig wordt.


Venn hypotheek afsluiten

Een Venn-hypotheek is alleen via onafhankelijke adviseurs, zoals Eigen Huis Hypotheek Service, af te sluiten. Het debuut van Venn Hypotheken hing al een tijdje in de lucht. Vorig jaar zomer kondigden de Britten jaarlijks € 2 miljard in de Nederlandse hypotheekmarkt te steken. Dat zou goed zijn voor een marktaandeel van zo`n 3,5%.

Venn financiert de hypotheken met geld van particuliere beleggers. De nieuwe geldverstrekker past daardoor in het rijtje van nieuwelingen op de Nederlandse markt die los van de banken hypotheken verkopen, zoals Munt Hypotheken.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Hypotheekrente

Gerelateerde artikelen