Woonquote tabel 2015

Aan de hand van de woonquote tabel 2015 wordt de maximale hypotheek (onder andere) bepaald. Bereken de woonquote 2015 aan de hand van de woonquote tabel 2015. De woonquote is een percentage dat afhangt van het jaarinkomen, de hypotheekrente en je leeftijd. De woonquotes veranderen vaak elk jaar.


Hoe bepaalt de woonquote tabel 2015 jouw maximale hypotheek?

De woonquote is het deel (percentage) van het bruto inkomen per jaar dat je maximaal als bruto hypotheeklast (per jaar) mag hebben. Deze woonquote is dus het maximale bedrag wat je aan een hypotheek mag uitgeven in euro’s. De hypotheeklast bestaat uit de rente en (eventuele) aflossing van de hypotheek. Een eventueel belastingvoordeel wordt voor het bepalen van de woonquote niet meegenomen.


Wat bepaalt de woonquote?

De woonquote is afhankelijk van de volgende zaken:

  • Toetsinkomen
  • Hypotheekrente
  • Rentevaste periode
  • Leeftijd
  • Een of twee inkomens

Woonquote 2015 tabel

De woonquote is afhankelijk van bovenstaande zaken. De berekende woonquotes staan vermeld in tabellen, ook wel financieringslasttabellen genoemd. Er is een tabel voor een hypotheek indien het pensioen nog niet is ingegaan en er is een tabel voor een hypotheek als het pensioen reeds is ingegaan. Overigens worden de woonquotes elk jaar door het NIBUD vastgesteld.

De woonquote 2015 tabel is dan ook te vinden op de website van het NIBUD.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

Gerelateerde artikelen