Verrijk je tuin met een hangmat

Nu het weer lekkerder weer wordt, is menig huizenbezitter bezig om de tuin lekker in te richten. Naast mooie tuinmeubelen kan een hangmat ook een goede bijdrage leveren aan het vakantiegevoel in eigen tuin. Helemaal mooi zo’n hangmat, maar waar moet je op letten als je er een wil kopen? Wij hebben het voor je uitgezocht.


Wat heb je nodig?

Wanneer je een hangmat wilt aanschaffen heb je naast de hangmat zelf ook een hangmat standaard nodig. De mooie hangmat die je gaat kopen, moet ook goed en stevig opgehangen kunnen worden. Het is dan belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Het hangt er bijvoorbeeld vanaf hoe je de hangmat op wilt hangen.


Materiaal

Zowel hangmatten zelf als de standaarden zijn gemaakt van verschillende materialen. De meestgebruikte materialen voor de standaard zijn metaal en hout. Beiden zijn goed en de beslissing zal vooral afhangen welk materiaal het best bij uw huis past. Daarnaast als je hout kiest, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een kiest die goed is behandeld. Als de houten standaard niet goed is behandeld, heb je kans dat deze gaat rotten. Voor een metalen standaard kun je gaan voor roestvrij staal. Dan ben je er zeker van dat hij vrij blijft van roest.

Benodigde ruimte

Een hangmat inclusief de standaard kan best groot zijn. Als je een kleine tuin hebt, moet je goed op de formaten letten. Het is ook wel zo prettig als er nog wat ruimte rondom de hangmat is.

Grootte van de hangmat

De juiste grootte van de hangmat standaard is afhankelijk van de hangmat die je kiest. Wil je met de hele familie op de hangmat? Dan heb je natuurlijk een grotere en sterker hangmat nodig dan als je er slechts alleen zelf op wilt liggen. Het maximaal aantal personen bepaalt in grote mate welk materiaal en welke grootte je nodig hebt.

Verplaatsbaarheid

Als je dat belangrijk vindt, is het handig om te letten hoe makkelijk de hangmat te verplaatsen is. Als je de hangmat op verschillende plaatsen wilt gebruiken, moet je daar je hangmat standaard op uitkiezen. Het is dan ook handig om te letten op het materiaal en daarmee het gewicht.

Kosten

Ten slotte is jouw eigen budget natuurlijk belangrijk. Hangmatten en hangmatten standaarden zijn er in allerlei prijsklassen. Vooraf is het dus goed om te bepalen hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Je kunt best geld besparen op de hangmat, maar je wilt er ook lange tijd van genieten. Sommige heel goedkope hangmat standaarden zijn van beroerde kwaliteit zodat ze uiteindelijk meer geld kosten dan als je direct in een kwalitatief goede standaard had geinvesteerd.

Altijd op de hoogte? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief of like ons op Facebook

white textile on hammock

Gerelateerde artikelen